2024 - Rok Dřevěného Draka

07.02.2024


🐉Nový rok Draka 2024 podle čínského kalendáře začíná 10. února a ukončí svou vládu 28. ledna 2025.

🐉Vodního Zajíce, tedy vystřídá jangové znamení Draka s vládnoucím elementem Dřeva, které konečně přináší větší stabilitu po dvou letech vlády Vody. Počátek čínského roku se každý rok mění vzhledem k cyklu Luny, proto se vždy pojí s novoluním ve Vodnáři.


🌟V Číně oslavy Nového lunárního roku obvykle trvají až 15 dní. Domy se zdobí červenými pentlemi pro štěstí, speciálně vázanými čínskými uzly, lotosovými květy jako symboly znovuzrození, mísy se plní mandarinkami pro hojnost… a nesmí chybět ani symboly zvířete Nového roku, letos tedy Dřevěnými Draky. V ulicích se konají slavnostní průvody s tradičními tanci, mezi které patří tanec Draka a tanec Lva, který odhání zlé duchy. Poslední den se koná tradiční slavnost Luceren, kdy všude svítí lucerny a lampiony ve tvaru květin a zvířat.

Energie Vodnáře

♒️U nás nastává novoluní ve Vodnáři zdá se, že o trochu dříve 9.února 2024 23:58 hod., ale v Číně je o 7 hodin více.  Vodnář nám připomíná , že je třeba najít rovnováhu mezi novými nápady a praktickým životem. Vodnář nám také přináší svobodu, originalitu a autenticitu.

♒️Novoluní ve Vodnáři nás vede k novým začátkům, aktivuje velké změny, neočekávané průlomy a vnitřní transformaci. Nyní je ve Vodnáři silné uspořádání planet, včetně Slunce, Měsíce, Pluta a Merkuru. K této energii se již brzy připojí i Mars a Venuše. Toto uspořádání společně s novoluním aktivuje vnitřní posuny, léčení a uzavírání starých vzorců, které se projeví i fyzicky na osobní i kolektivní úrovni.

Všichni, kdo pracují na vzestupu do vyšších vibrací dojdou k duchovnímu uvědomění, uvolnění starých strachů a nalezení své vnitřní síly. Díky odpuštěním především sama sobě, láskou a soucitem dosáhnou léčení starých traumat. 

Přijměte svůj plný potenciál a žijte radostný život!

Tento proces přirozeně přitahuje vaši věčnou rodinu Duše a zároveň odpojuje všechny, kteří nejsou v souladu s vaší cestou Duše. Úspěšnost tohoto procesu však záleží na tom, jaký postoj k němu zaujmete!

Tento přechod může být velmi náročný, a proto je nezbytné řídit se svým srdcem! Máme nyní příležitost vzdát se jakýchkoliv předsudků a v každém přítomném okamžiku, vedeni svým srdcem dojít ke svému pravému Já. Je načase najít vnitřní rovnováhu a víru v tok Univerzální energie. Vaše Duše i Vyšší Já dobře zná vaši cestu a bude vám postupně odhalena. Tato pokračující transformace vede ke globálnímu probuzení, které umožní naší krásné Zemi zhmotnit Lásku svého Tvůrce.


A co tomu předcházelo...

✨Rok 2020 Kovové Krysy nás všechny dokonale prověřil. Tato tvrdá Krysa nám přinesla mnoho nečekaných změn a překážek s razancí jangového kovu ve všech oblastech života. Donutila nás se zamyslet nad naším životem a přehodnotit ho. Mnohým nastartovala velkou vnitřní proměnu.

✨Rok 2021 Kovového Buvola byl velmi transformativní, plný práce na sobě, uzdravování našich postojů, přehodnocování našich vztahů, opouštění starých vzorců a zátěží. Zůstalo pouze to, co má trvalou hodnotu a pevný základ. Na osobní úrovni přišlo velké očištění, pokud jste se mu bránili, bylo to pro vás velmi bolestivé a těžké.

✨Ovšem rok 2022 Vodního Tygra byla velká jízda, kterou jste si dozajista užili! Byl to rok plný dynamických změn a nových začátků v našich životech. Objevovali jsme s odvahou Tygra nové a krásnější způsoby žití, pokud jsme si dopřáli být sami sebou. Tygr nám přinesl sílu a odvahu predátora, nekompromisní autoritu, osobité charizma, nový směr a velké změny, které mohly být i velmi rychlé.

✨A nakonec loňský rok 2023 Vodního Zajíce, který je především starostlivé zvíře, pečující o svou rodinu a domov. Nás naučil svou klidnou povahou, rozvahou a moudrostí se bravurně vyhýbat konfliktům a kličkovat, pro bezpečí své rodiny.



Co nás tedy čeká v letošním roce 2024 DŘEVĚNÉHO DRAKA?

Na co je třeba se připravit a na co se můžeme těšit?


🐉Mystický Drak se snáší z Nebe, aby svou jangovou energii propojil s jinovou Zemí a přinesl dobro. Jeho doménou je síla a autorita. V čínské mytologii je Drak posvátným zvířetem a je symbolem štěstí, aktivní energie a nesmrtelnosti.

💫Tento rok bude velmi energeticky silný, a proto věnujte pozornost tomu, co se kolem vás děje... Dračí energie vnáší již nyní do těchto dní novou energii!


Každý lunární rok se ujímá vlády jedno z 12 zvířat čínského zvěrokruhu

🐉Drak je pátý v pořadí, a tudíž pokračuje v novém cyklu od roku 2020. Každému zvířeti je též přiřazen vždy jeden z pěti elementů. Kombinací 12 zvířat a 5 prvků získáváme tedy 60 znamení čínského zvěrokruhu.

💫U jednotlivých znamení záleží na jeho základním prvku, na znamení roku, měsíce i dne, v němž se každý z nás narodil, ale také na tom, jaký dostal náboj – jangový či jinový. Při narození jsme ovlivněni těmito póly, proto každý dostaneme do vínku něco jiného, co tvoří základ našeho charakteru. Nejsme však nástrojem našeho osudu, jsme tvůrci našeho života a touto duchovní silou se učíme a posouváme se dál.

💫Čínský horoskop je souhrnem toho, jaké vlivy na nás jako na jednotlivce, ale i na celé národy a lidstvo aktuálně působí a ovlivňují naše rozhodnutí a konání. Znalost těchto vlivů, však slouží jako doporučení, na co bychom se měli zaměřit, aby náš život v daném čase probíhal co nejefektivněji v souladu se zvířetem aktuálního roku a abychom lépe pochopili hlubší souvislosti toho, co se nám děje.


Rok 2024 je v devítiletém cyklu proměn Letící Hvězdy v čísle 3 Dřevo s trigramem Hromu.

🌳Číslo tři tedy nese rostoucí jarní energii jangového Dřeva, trigramu Hromu a energetickou změnu formy a růstu. Tato energie s sebou nese rychlý pohyb dopředu a vzhůru, možnost úspěšné tvorby a silné vize, která přichází jako hrom z čistého nebe.

🌳Trojka je považovaná za nejstabilnější číslo. Ve Feng Shui je trojka obzvlášť vhodná pro posílení vizuální stability a jednoty prostředí. Značí jistotu, svobodu, má smysl pro čin a sílu. Je to číslo pozitivní a symbolizuje skutečnost každodenního života. 3,6,9 tvoří trojici šťastných čísel a jakékoliv uspořádání těchto čísel neutralizuje negativní sektor nebo špatnou zónu v prostoru i v zahradě.


💫Rok 2023 byl konečným rokem dvacetiletého cyklu vnitřní proměny č. 8, kdy se do letošního roku 2024 Dřevěného Draka rodí nová Bytost, nová Země a započne nový a poslední dvacetiletý cyklus č.9, který uzavře 180 letou velkou energetickou proměnu lidstva. Proto bylo v loni tak důležité uzavřít vše staré i veškerou minulost a hledat nové vize a záměry pro novou budoucnost.



Energie Draka

🐉Ve starověké Číně Draka všichni uctívali, včetně císaře a nepochybovali o jeho existenci, vyobrazovali jeho podobizny na sochách, malbách a vyprávěli o něm poutavé příběhy… Nakonec se stal symbolem čínského lidu i samotné Číny.

🐉Čínský Drak je oproti západnímu pojetí mírumilovný, ušlechtilý, vytrvalý a zosobňuje velkou sílu, ochranu, dokonalost, statečnost, odvahu a Božství. Proto je od pradávna uctíván a najdete ho na všem co je významné od budov, chrámů po zdobení oblečení, šperků nebo ochranných amuletů přinášející štěstí a ochranu. Zelený neboli Dřevěný Drak také patří mezi pět zvířat, které zosobňují techniku Feng Shui pro určení správného postavení a místa v domě i mimo něj a přináší nám ochranu.

🐉Odvážný Drak, který překoná všechny překážky a vždy dosáhne úspěchu díky své vytrvalosti a energičnosti je nejen ambiciózní, ale také inteligentní, rozhodný, přímý a optimistický.

🐉Čínský Drak je také uctíván jako Božský vládce řek, jezer a moří. Voda mu při jeho velké síle dává i citlivost ke všemu živému. Z Nebes přináší na Zemi vláhu a dodává energii růstu rostlin, plodin a stromů. Velikost Draka značí velké dobro a Božské požehnání.


Aktivujte si nejen v letošním roce sílu a moc Draka v prostoru!

🐉Získáte tak štěstí, úspěch a bohatství… Toto mystické zvíře vám přinese i slibnou kariéru. Tradičně je symbol Draka neoddělitelně spjat s Feng Shui. Dávní mistři tohoto učení věděli, že je to velmi mocný symbol nejen v prostoru, ale i v zahradě. Jak jsem již předeslala Drak přichází z Nebes, a tudíž v sobě nese obrovskou Vesmírnou sílu, která mění život na Zemi.

🐉Zelený, tedy Dřevěný Drak je tradičně právě ve Feng Shui symbolem východu. A proto je spojován mimo jiné s vysokou energií, zdravím, novými začátky a zrozením nového, vysokým potenciálem a harmonickým růstem, který vychází z rodiny.

🐉Sošku Draka si dejte na pracovní stůl, aby vám přinesla úspěch v práci a štěstí, nebo ji umístěte do oblasti východu v domě. Použít můžete obrázek draka nebo čínskou kaligrafii na stěnu či nosit u sebe nefritového draka jako talisman při důležitých schůzkách, podpisech smluv či sjednání obchodu. Jak jsme si již pověděli, Drak nese jangovou energii, a proto nepatří do jinových částí domu, jako je ložnice.

🐉Drak je spjat s elementem jinové Země, a proto je vhodná žlutá císařská barva spojovaná se štěstím a dobrým osudem. Dřevěný Drak podporuje zeleň, živé květiny, stromy a keře. Vhodná podpora je tedy zelená barva a živé rostliny v interiéru. Jako vládce vody, která živí zeleň je také přínosná modrá barva a symboly vody, dračí fontány či jezírka na východě či jihovýchodě, kde podporují hojnost.


Rok Draka je tady!

🐉Drak je rozený vládce s nevyčerpatelnou energií, a proto by se nám letos mělo dobře dařit. Energie Draka přeje novým začátkům, vizím a štěstí v obchodě a kariéře. Ovšem je také bojechtivý a někdy trochu rozmarný, nerad prohrává a podřizuje se, ani nemá rád slabost u ostatních, proto si dejte pozor, abyste se nedostali do nepříjemných sporů. Jeho velitelská povaha někdy zapomíná na to, že někteří nejsou schopni udržet jeho vysoké tempo. Jako perfekcionista a idealista může být také občas tvrdohlavý a chtít vše dělat po svém.

🐉Tento rok bude velmi významný pro nás všechny. Můžeme uskutečnit nebo alespoň nastartovat velké a převratné věci a změny v našich životech, ať už na kolektivní či osobní úrovni. Drak nemá rád hádky a spory, proto se raději do žádných nepouštějte, jeho energie odhalí a překazí všechny nekalé úmysly, podvody a sobecké zájmy.

🐉Drak jako mírumilovné a ušlechtilé zvíře, bude proto podporovat především konání a činy vycházející ze srdce a pozitivní úmysly. Takovým lidem se bude dařit i ve zdánlivě těžkých situacích, energie Draka je podpoří v konání dobra.

🐉Energie Draka nám přináší touhu a sílu dělat nové věci i ty které jsme dlouho odkládali. Pusťte se do nových výzev, plňte si své dávné sny, učte se a tvořte vše po čem toužíte… Drak je akční zvíře a pokud něco chcete, je třeba proto také něco udělat. Čím více se budete snažit, tím větší úspěch dosáhnete, ale pozor jen s dobrými úmysly!

🐉 Ohnivou energii Draka doplňuje ještě yangové Dřevo, které ho ještě více zaktivňuje. Podle vztahů 5 prvků můžeme prvek Dřeva kontrolovat pomocí prvku Kovu, čímž zmírníme jeho vliv. Jak už jsem zde zmínila, je třeba mít dobré úmysly… protože právě mezi jednání Kovu patří poctivost, dobrosrdečnost a spravedlnost. Kov, tedy v přeneseném významu "sekera, která opracovává dřevo" a odsekává vše co nám již neslouží, vytváří funkční, ale i důstojný postoj (nástroj, sochu...) a určitý řád a disciplínu našemu životu.


🐉Změnám i těm velkým, období Draka bude přát, proto neváhejte, pokud nejste v nějaké oblasti svého života spokojení. Především v oblasti práce a podnikání by se aktivním jedincům mělo dobře dařit.

V tomto roce nastane mnoho změn, vše se zrychlí a přijdou i nové vize a pohledy na svět i vše kolem. Budeme se učit nové věci, nastává období velkých změn ve společnosti i myšlení lidí…



Mystický Drak

🐉Draci ve skutečnosti patří do jiné dimenze, která je nám částečně skryta, a to především vnímáním fyzična. Draci byli vždy vnímáni jako mystická zvířata a patří mezi naše ochránce. Lze s nimi pracovat na jiných nefyzických úrovních. 

🐉Vy, kteří niterně cítíte spojení s těmito mystickými bytostmi, víte, že nás vedou k propojení se s jejich Vesmírnou zlatou energií, která čistí nízké energie kolem nás, udržuje nás v bezpečí a pod ochranou. Dračí energie nám pomáhá rozpouštět staré emoční vzorce a vede nás do vyšších vibrací. S touto energií lze také čistit ve všech směrech času… můžete se inspirovat touto dračí silou a s její pomocí si utříbit své záměry a vize. 

🐉Pokud cítíte spojení máte nyní příležitost se více propojit a pracovat s touto úžasnou energií…



"Přijde den, kdy konečně pochopíš, že nežiješ ve světě, ale celý Vesmír žije v Tobě.

Až se to stane, budeš už Nová bytost, která ví, že je třeba svou podstatu začít projevovat, namísto čekání na něco, co přitáhneš…

A nakonec dojdeš k poznání, že Ti vlastně nic nechybí, jen jsi neviděl to, co tolik hledáš...!"



Roztáhni svá Dračí křídla, najdi svou novou vizi a následuj jí, povede Tě zcela novým směrem, ale vždy cestou Tvé Duše…!


Šťastný Nový Dračí rok plný hojnosti a příznivé aktivity! 

S láskou a pokorou Dana Avaliane


Jak rok Dřevěného Draka koresponduje s vaším konkrétním datem narození?

Najdete v povaze Letící Hvězdy na rok 2024 pro vaše MingKwa zde.


Článek je možno libovolně šířit, avšak v nezměněné podobě, s uvedením autora a s aktivním odkazem na webové stránky www.harmonicky-domov.com. Děkuji. Dana Jirsáková

Přečtěte si jako první, co je nového

Dárkový poukaz

Obdarujte své blízké nebo si sami udělejte radost! 

Dárek, který přináší harmonii mysli, těla i prostoru...

Na služby, konzultace, sezení, rozbory Feng Shui, kurzy, webináře, E-BOOKy...

*Po dohodě lze vytvořit i kombinovaný balíček služeb nebo vystavit poukaz na určitou částku, pro obdarovaného dle vlastního výběru.

Nejnovější články na blogu

Přečtěte si jako první, co je nového

Harmonický domov & Harmonie Duše * Dana Jirsáková * www.harmonicky-domov.com